תוכן ארומטי

כאן מוגשים עבורך מספר מתכונים להכנה ביתית, אותם ניתן להכין עם חומרי גלם זמינים בחנויות הטבע, חלקם ביתיים. המתכונים מכוונים לעזרה והקלה במגוון תחומים מחיי היומיום. עבור רוב המתכונים יש להצטייד בכלי קיבול וכלי מדידה (כפיות וכוסות מדידה). תזכרו שחשוב לדעת מה לעשות ובאותה מידה מה לא לעשות. קיראו בחשוב לדעת

מתכון פשוט וקל להכנה שיוצר הקלה מדהימה לשרירים תפוסים:

כלים למתכון:

חומרים:


הוראות הכנה:

מזגו קודם את השמנים (שקדים/ זית/ שומשום/ המפ) לבקבוק והוסיפו את השמנים האתריים וסיגרו את בקבוק הזכוכית. ערבבו קלות.

המלצות:

ההחלטה באילו שמנים נשתמש תלויה באופי האדם והכאב, ובמשך הכאב או במה שיש לכם בבית ברגע נתון.
ניתן למזוג כמות שווה מכל שמן אתרי, אך הייתי שמה פחות צפורן ויותר מנתה ופחות לבנדר ויותר אקליפטוס.

הוראות שימוש ואחסנה:

יש למרוח את התכשיר על האזור הכואב כל פעם שמופיע כאב. כדאי למרוח בתנועות
עיסוי אל השריר. לאחסן במקום מוצל, קריר ויבש.

שתפו את המתכון

שמן לעיסוי אוהב

כלים למתכון:

חומרים:




הוראות הכנה:

מזגו את השמנים אל בקבוק זכוכית כהה באמצעות משפך. מיזגו את השמנים האתריים
אל השמנים שבבקבוק לפי הנוסחא: 1 טיפה לבנדר, 4 טיבות בנזואין, 4 טיפות ילנג ילנג,
6 טיפות ארז, 8 טיפות גרניום, 10 טיפות תפוז, 10 טיפות עשב לימון.
הוסיפו מעט שמן אם יש צורך, ערבבו בעדינות את הבקבוק.

הוראות שימוש ואחסנה:

לעסות בתנועות קשובות ואוהבות את הגוף שלך או של בן/בת הזוג. להמנע ממריחה באיזורים האינטימיים עצמם וכמובן להימנע ממגע בעיניים. לשמור את השמן במקום מוצל קריר ויבש.

שתפו את המתכון

משחה לעזרה ראשונה- כוויות ועקיצות

המשחה הזו נהדרת ועובדת היטב. החומרים הפעילים במשחה נחקרו כמקלים על תסמיני כוויות ועקיצות ולכן אני משתמשת בה לעקיצות מדוזה, כוויות מטבח וכל מה שכואב ומיק על פני העור. המשחה אינה מיועדת לשימוש על פצעים פתוחים ואינה מטפלת בתופעות אלרגיות (היא עשויה להקל על הסימפטומים).
כלים למתכון:



חומרים:



הוראות הכנה:

יש לחמם את השמן בבן מארי ולהמיס פנימה את השעווה. הסירו את הסיר מיד כשכל השעווה נמסה וערבבו כדקה על מנת שהתערובת תצטנן מעט. הוסיפו 7 טיפות שמן לבנדר לתערובת וביחשו. מיזגו לצנצנת.

המלצות:

אם אתם מכינים פחות מ 100 מ״ל התייחסו לכמויות כאחוזים. כשאין לי בוחשן מזכוכית אני מערבבת עם פלסטיק. נשמע הזוי אבל עץ יספח את השמנים ומתכת תגיב איתם בצורה לא רצוייה.

שתפו את המתכון

מסיכת שיער למראה מבריק וחיוני ותחושה זוהרת.

כלים למתכון:

חומרים:



הוראות הכנה:

הכניסו את הלבנדר לכוס ומיזגו מעליו מים רותחים, כסו את הכוס והמתינו 20 דקות. בזמן ההמתנה- היכנסו ליוטיוב ובדקו שם איך מוציאים את הג׳ל מעלה האלוורה- ישנה שיטה בה מסירים את הקליפה הירוקה החיצונית ומכניסים הכל למעבד מזון וישנה שיטה ידנית בה חורצים חריציםבעלה ומחלצים את הג׳ל באמצעות סכין כהה. אני אישית תמיד אוהבת את השיטות הידניות. חפשו how to extract aloe vera gel. את הג׳ל שהכנתם הניחו בקערית. סננו את חליטת הלבנדר שלכם וודאו שהמים נעימים למגע. אם הם חמים מידי – צננו אותם במקרר או במקפיא לדקות אחדות. הוסיפו את מי החליטה אל ג׳ל האלוורה וטירפו אותם יחד בעזרת מזלג.

המלצות:

ניתן לוותר על חליטת הלבנדר ולהשתמש רק במים. אם יש לך בבית הידרוסול – ניתן להחליף את המים או החליטה בהידרוסול. אל מסיכת השיער אפשר להוסיף חומץ תפוחים/ שמן חוחובה/ שמן קוקוס ושמנים אתריים כדי להביא לשיער תועלות נוספות. אני מתחילה תמיד מהמתכון הבסיסי פעם אחת – ואז משדרגת בהתאם לצורך.. אפשר להשתמש במסיכה הבסיסית (אלוורה ולבנדר בלבד) גם לעור הפנים ולגוף כולו. אלו וורה בריכוז גבוה עשויה, לפעמים, לגרום לתחושת עקצוץ בפנים, אם זה המקרה, דללו עם מי חליטה.

שתפו את המתכון

תרסיס טבעי לבישום לבגדים בייבוש

נסו את המתכון כפי שהוא. אחכ׳ תוכלו לשחק עם היחסים של הלבנדר ועשב הלימון, אך השארו במינונים שרשומים כאן. תוכלו בהמשך לשנות את הרכב השמנים או להשתמש בחליטות צמחים ארומטיים כבסיס במקום מים רגילים. תוכלו להכין את התרסיס בכמות גדולה, כאשר תהיו בטוחים בפורמולה המדוייקת שלכם!
כלים למתכון:

חומרים:




הוראות הכנה:

למזוג לבקבוק את המים. לערבב בכוס קטנה את האלכוהול עם טיפה אחת של קנמון, 3 טיפות של עשב לימון (למונגראס) ו2 טיפות לבנדר. בעזרת משפך, למזוג את אלכוהול עם השמנים אל המים שבבקבוק.

הוראות שימוש ואחסנה:

לשקשק לפני השימוש ולרסס על הבגדים כשהם כמעט יבשים אך עדיין מעט לחים. לשמור במקום חשוך, יבש ולח.

שתפו את המתכון

משחה לכאבי ווסת ומחזור

האחת והיחידה מככבת במתכון הזה- המרווה המרושתת (clary sage/ salvia sclarea) היא שמן נהדר ועוצמתי. אני יוצאת מהנחה שאם כואב אז אין לכן פגישות או נהיגה ברגע זה- מרווה מרושתת יכולה לגרום לתחושת אופוריה ואין להשתמש בה ולהפעיל ציוד כבד. המרווה המרושתת היא אחת החברות הכי טובות שלנו נשים יקרות. (לא מתאימה בהיריון ולא תומכת בהנקה)
כלים למתכון:

חומרים:

הוראות הכנה:

למזוג כף מהשמן שבחרת לקערית הזכוכית. לטפטף 1-2 טיפות מרווה מרושתת אל השמן. ניתן להוסיף גם טיפה אחת של לבנדר

הוראות שימוש ואחסנה:

למרוח באהבה מהשמן על האזורים הכאובים- בטן, גב, ירכיים ועוד. למנוע מגע עם אזורים רגישים. לאחר המריחה כדאי לבדוק – מה יקל עליי? נהוג לנוח או לצאת להליכה נינוחה. את השמן שהכנת תוכלי לשמור, מכוסה או בבקבוק זכוכית כהה, לזמן אחר. לאחסן במקום חשוך, קריר ויבש.

*הערה:

יש נשים שמתאים להן להשתמש בשמן קיק ויש כאלו שלא- ואז תוכלי להשתמש בשמש זית, שקדים או המפ לדוגמא. מומלץ אפשר להתייעץ עם גורם מוסמך.

שתפו את המתכון

הבהרה
החומרים עליהם אני כותבת באתר זה הנם צמחים או מיצוי צמחים ואף רשומות כאן דרכי מיצוי לעבודה עצמית. רובם ככולם נבחנו במבחן הדורות ועברו בדיקות מעבדה מודרניות ולרובם ככולם נמצאו
פעילויות רפואיות מוכחות ו/או פוטנציאליות משמעותיות ברובן, ולעיתים מדהימות ברמת יעילותן. עקב הנ״לבזכות זאת , יש להשתמש בהםבהן בתשומת לב.בזהירות רבה נשים בהיריון, מיניקות, ילדים
מתחת לגיל 12, חולים הנמצאים בקשר עם רופא וגורם טיפול מוסמך, נוטלי תרופות על כל סוגיהן (כולל הומיאופטיות), באופן טחד חדפעמי או קבוע, חולי אפילפסיה, וכן בכל מקרה של רגישות מוגברת, יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש ומומלץ לעיתים גם ליווי של הרבליסט או נטורופת מוסמכים. ההמלצות והידע המקצועי המובאים באתר אינם מהווים המלצה רפואית והמשתמש בהם עושה זאת על דעת
עצמו ועל אחריותו בלבד, האחריות בשימוש אינה חלה על כותבת המאמר ועל האתר. למניעת נזק, לנשים בהיריון ובטיפול בילדים יש להקפיד על שימוש בשמנים המתאימים. (ראה/י מאמר)
בכל מקרה, השמנים הראויים לשימוש הנם שמנים אותנטיים הנשמרים בתנאי אחסון נאותים. שימוש בשמן מזוייף או מסונתז או שאוחסן שלא כיאות (מכסה פתוח, בקבוק שאינו מזכוכית אטומה לאור,
הושאר בשמש או בחום ועוד) מסוכן ואינו מומלץ.

הרשמו לרשימת התפוצה